17.4.16

Na krivopeclja discovery

Da ne bo pomote: gre za jabolka, ne za TV program.
Pred časom, pravzaprav lani, sem poskusil zgodnjo sorto jabolj discovery, ki raste pri Francu v Logatcu. Imenitna jabolka, sočna, sladko-kisla in celo dobra za izdelavo marmelade. preizkušeno! In za posladek po kosilu, ko pečeš jabolčne krhlje skupaj z rozinami, nato pa jih oplemenitiš s smetano, rozinami in orehi (za lažji napredek sladkorne).
“Pa bi ti meni cepil tale tvoj discovery na mojega krivopeclja?”, sem vprašal Franca nekega dne. “Veš, da bi”, je odvrnil in danes, v nedeljo 17. aprila 2016, je prišel dopoldne v vetrovnem in oblačnem vremenu ter cepil krivopeclja z zgodnejšo sorto. “Bomo videli, če se bo prijelo”, je pripomnil Franc, “če ne bova ponovila avgusta.” No, zdaj držite fige, da mu uspe.
Takole je potekalo cepljenje:

Ni komentarjev: